Bachata

Bachata kent samen met Merengue zijn oorsprong in de Dominicaanse Republiek. Bachata (=plezier maken) is dansmuziek die is ontstaan op het platteland in het begin van de jaren ’60. Vreugde en melancholie komen hierin samen en geven vorm aan deze muziek, die ook bekend staat als de Dominicaanse variant van de Bolero.

De muziek wordt gekarakteriseerd door de akoustische gitaar, bongo en maracas. Tegenwoordig is Bachata allang niet meer de typische plattelandsmuziek van vroeger. Het is uitgegroeid tot een dans- en muzieksoort die populair is onder het hele Dominicaanse volk en begint langzaam Europa en de Verenigde Staten te veroveren. In de moderne versie van deze partnerdans worden de basispassen aangevuld door veel voetenwerk en figuren. Deze stijl is beïnvloedt door andere dansen zoals Merengue en Salsa. De figuren hieruit worden toegepast in Bachata waardoor de muziek sneller en opzwepender is geworden.

Bachata Fusion is een mix van stijlen geschikt voor wie de basis van Bachata beheerst. In deze stijl worden figuren uit alle dansen zoals Tango, Salsa etc. geïntegreerd. Dat betekent veel originele figuren, dips en styling, maar ook wordt het Dominicaanse voetenwerk niet overgeslagen. Dans je al een aardige Bachata, maar wil je je repertoire graag uitbreiden? Wil je graag wat spectaculairdere figuren leren en ook gewoon een leuke, gezellige les volgen? Schrijf je dan in voor onze Bachata Fusion lessen.

Meer weten over onze Bachata docenten Jimmy & Lisette? Kijk dan op hun pagina.

Bachata Sensual is een Bachatavorm die in Spanje is ontwikkeld door Korke Escalona en Judith Cordero. Korke wilde, meer dan 13 jaar geleden, meer gevoelens en passie kunnen uiten tijdens het dansen van de Bachata. Daarom heeft hij verschillende bewegingen toegevoegd om de connectie en harmonie tussen de danspartners te versterken.
Deze variant van de Bachata is bijzonder sensueel en dat is ook terug te horen in de muziek. Kenmerkend zijn veel lichaamsbeweging, isolaties en dips.

Meer weten over onze Bachata docenten Fabian & Melona? Kijk dan op hun pagina.