Argentijnse Tango

De Argentijnse Tango is een zwijgende dialoog van verleiding, fantasie en sensualiteit. De oorsprong van deze dans ligt in de melancholie en de nostalgie van Zuid-Europese immigranten in de Argentijnse volkswijken en van arme bewoners van de pampa’s, die in de stad een beter bestaan zochten.

Verguisd als ordinaire bordeeldans door de Argentijnse elite aan het begin van de twintigste eeuw, vervolgens door die elite in de armen gesloten, en vanaf de jaren zestig in de hoek geschopt door de rock-‘n-roll en discomuziek, is de Tango de laaste decennia weer aan een opmars begonnen. Voor de jongere generatie Argentijnen is de Tango een symbool van nationale trots. Ook buiten Argentinië begon de dans in de jaren tachtig aan een onstuitbare opmars.

Iedereen die zelf eens wil ervaren hoe het is om zich op de warme klanken van de bandoneon, bas en viool aan de Tango over te geven kan onze cursussen Argentijnse Tango volgen. In deze cursussen leer je de muziek kennen, de basisbewegingen en die kleine bewegingen om elkaar in vervoering te brengen. Danspartner verplicht.