Cyldra

Salsa – Ladystyling 

 

Cyldra bekend onder haar alter ego Miz Brown Sugar. Haar ouders met Caribische roots gaven haar een exotische uitstraling. Haar carrière als danseres begon op haar zestiende levensjaar met het volgen van stijldanslessen. Al snel werd haar natuurlijke aanleg voor het Latin dansen ontdekt en na anderhalf jaar begon ze dan ook met wedstrijddansen. Dit resulteerde in de jaren negentig, tot twee maal toe, tot een Nederlandse Kampioenstitel, eerst in Latin 3, gevolgd door Latin 2.

Met haar Latin achtergrond en een flinke dosis technische kennis werd er al snel over haar gepraat en werd ze veelvuldig gevraagd om te dansen op feesten.

Door mond-op-mond reclame en haar verschijning op feesten werd ze na enige tijd een veelgevraagde docente en danseres voor demonstratiegroepen van over de hele wereld, haar internationale carrière was een feit.

In haar lessen legt Miz. Brown Sugar de nadruk op een goede, solide basistechniek, omdat dat volgens haar onmisbaar is tijdens het dansen. Beheerst men de basis goed dan kan er in verschillende stijlen worden gewerkt aan het uitbreiden van het repertoire, door middel van het volgen van cursussen als de Semi-gevorderden Training, de Techniek (master) Class, en haar Ladies-styling cursus waarin de techniek door Miz Brown Sugar geperfectioneerd is.