Inloopworkshops tijdens de zomer

Reacties uitgeschakeld voor Inloopworkshops tijdens de zomer


Vrijdag 21 juli: inloopworkshop opfrisles salsa niveau 1 (beginners)

Deze inloopworkshop is bedoeld voor degenen die een beginnerscursus hebben gevolgd bij Dos Bailadores of eventueel elders of in de praktijk al wat ervaring hebben opgedaan. Voor degenen die afgelopen seizoen salsa 1 versneld hebben gedaan, is de opfrisinloopworkshop zeer aan te raden. De lesstof van salsa 1 bestaat uit de basispassen, de draai naar rechts en naar links, variaties op de draaien en achter elkaar draaien, de crossbodylead, open en gesloten danshouding, leiden en volgen en merengue. Tijdens de les zullen de docenten o.a. de nadruk leggen op de draaien en de crossbodylead.

Dinsdag 25 juli: inloopworkshop bachata fusion

Bachata Fusion is voor degenen die de basis van bachata al beheersen. Tijdens deze inloopworkshop leer je nieuwe figuren van bachata. Wil jij ook graag kennismaken met bachata fusion, kom dan dinsdag 25 juli naar de dansschool en doe mee!

Vrijdag 28 juli: inloopworkshop Salsa Plus
Salsa Plus de naam zegt het al is meer salsa, salsa  voor de danser die meer figuren en technieken wil leren. Aan de cursus Salsa Plus die elk seizoen bij Dos Bailadores gegeven wordt, doen cursisten mee die ongeveer 5, 6 of meer cursussen hebben gevolgd of een jaar of 2 dansen. De cursus is een oneindig niveau. Je kunt er dus elk seizoen weer aan mee doen, want de docenten doen telkens nieuwe dingen. Vanavond een klein voorproefje. Zit je op intermediate niveau en houd je van een uitdaging? Dan ben je zeker ook welkom op deze inloopworkshop.

Vrijdag 11 augustus: inloopworkshop Bellydance
Bellydance! Nieuwsgierig? Vanavond is je kans want om 21.00 uur geven onze docenten Marloes, Eva en Karen een inloopworkshop bellydance voor beginners. Iedereen is welkom. Bellydance maakt je losser en de bewegingen zijn goed bruikbaar ook in andere dansen. Aansluitend dansavond.

Dinsdag 15 augustus: inloopworkshop Bachata Fusion
Fusion is een mix van de verschillende Bachata stijlen zoals de oorspronkelijke Dominicaanse Bachata waar vooral voetenwerk en op gevoel dansen centraal staan en de moderne Bachata waar meer vaste patronen in voorkomen en ook dips en breaks. De workshop is een inloopworkshop. Dit betekent dat het een open niveau is zodat iedereen die de basis kent, gemakkelijk mee kan doen. Heb je geen bachata ervaring maar wel ruime danservaring, dan is deze workshop zeker haalbaar. Docenten Nienke en Roland zijn hebben een zeer brede danservaring en verzorgen bij Dos Bailadores op maandag de Bachata lessen.

Vrijdag 18 augustus: inloopworkshop Rueda de Casino beginners
Rueda is een Cubaanse gezelschapdans waarbij 1 iemand een commando roept, zodat iedereen weet welk figuur men moet dansen. De dansparen dansen synchroon en de dames worden steeds doorgegeven aan de volgende partner. Wil je Rueda leren dan is het handig als je minimaal 4 of 5 niveaus salsa lessen hebt gevolgd.

Dinsdag 22 augustus Ladystyling Salsa en Semba beginners
Zaal 2 Ladystyling Salsa

Daphne Cats, choreografe van E-stillo Dance en ladystyling salsa docente bij Dos Bailadores laat de dames tijdens de inloopworkshop proeven van styling in salsa. Bij ladystyling leer je niet alleen je danstechniek te verbeteren maar ook meer elegantie en natuurlijk leuke bewegingen om te shinen als de man je tijdens het dansen los laat. Is je interesse gewekt, dan kan je komend seizoen op dinsdagavond om 19 uur een hele cursus volgen of op zondag de choreografie les waarbij je een dans instudeert.
Zaal 1 Semba
Semba is een vrolijke dans met kenmerken uit de kizomba. De bewegingen en de muziek zijn sneller dan de kizomba. Ook deze dans vindt zijn oorsprong in Angola en wordt gedanst op kizomba feesten. Heb je geen ervaring met kizomba dan kan je wel meedoen met de workshop. Docenten Rui en Judesca zijn zeer ervaren Semba dansers en docenten.

Vrijdag 25 augustus Kizomba beginners en Salsa beginners (2 zalen) 21.00 uur

  • Salsa betekent letterlijk ‘saus’ en is een mix van verschillende dansstijlen, die z’n oorsprong vindt in Cuba. Salsa is snel, zwoel en sensueel, het verrijkt je leven en is goed voor body, mind en soul. Salsa is nog steeds de meest populaire Caribische dans. Vanavond om 21.00 uur geeft niemand minder dan Monique Struch, één van de pioniers van de Salsa in Nederland, de inloopworkshop Salsa voor beginners. Kom jij van haar de basis leren? Dan kun je daarna de hele avond oefenen tijdens onze dansavond.

    Kizomba is HOT! Vorige keer gemist, kom dan vanavond! Om 21.00 uur inloopworkshop Kizomba voor beginners. Onze ervaren en allround docenten Dudley en Joanna staan garant voor veel plezier op de dansvloer. Kizomba, wat in het Kimbundu staat voor ‘feest’, vindt zijn oorsprong in Angola. Deze ongekend populaire dans is vooral bekend door de romantische en sensuele manier van dansen waarbij de vrouw licht tegen de man aanleunt en zich op die manier door hem laat leiden. Kizomba is verwant aan semba maar heeft een trager ritme. 

    En natuurlijk kan je direct na de workshop heerlijk dansen en het geleerde in de praktijk brengen tot 1.30 uur.

Dinsdag 28 augustus inloopworkshop Zouk beginners – “Zouk” je wat nieuws?

Zouk ook wel romantische Lambada genoemd, is een prachtige Braziliaanse partnerdans. Tijdens de inloopworkshop leren onze enthousiaste docenten Lorenzo, Rianne en Marije je de basisbeginselen zodat je meteen uit de voeten kunt tijdens de dansavond. Dos Bailadores verzorgt al sinds 1999 Zouklessen en de maandelijkse Zouk party op de 3e zaterdag van de maand is bekend in binnen- en buitenland. Op dinsdagavond kun je in de tweede zaal dansen omdat kizomba muziek een overlap heeft met zoukmuziek. En tijdens het lesseizoen kan je ook elke vrijdag na de lessen doordansen.

Vrijdag 1 september inloopworkshop Tarraxinha 20.00 uur
Tarraxinha is een stijl die komt uit de Angolese Kizomba waarin veel body movements zitten. Onze kizomba docenten Dudley en Joana leren je in een uur de fijne kneepjes van deze dansstijl die erg populair is in Nederland. Ken je alleen de basis van de kizomba? Ook dan kan je gerust meedoen. De workshop is al om 20.00 uur zodat je ook mee kunt doen om 21.00 uur met de salsa workshop. Wie beide workshops volgt, krijgt 5 euro  korting.
Tarraxinha workshop is 10 euro inclusief party. Salsa is 20 inclusief party. Deelnemers aan beide bootcamps betalen 25 euro.
Aansluitend spetterend feest in 2 zalen met DJ Dura Ruben salsa, bachata … en DJ Dude kizomba..
Vrijdag 1 september inloopworkshop salsa LA style met wereldkampioen Oliver Pineda 21.00 uur
Op vrijdag 1 september komt niemand minder dan 8-voudig wereldkampioen salsa naar Dos! Oliver Pineda heeft Dos al meerdere keren bezocht en ook dit jaar zal hij weer zorgen voor een fantastische inloopworkshop salsa LA Style.
Oliver Pineda komt uit Australië en heeft een uitgebreid salsa CV.
Mis deze unieke kans niet en doe mee op vrijdag 1 september!
Niveau: intermediate / gevorderd
Prijs: 20 euro (inclusief party)

Dinsdag 5 september Dominican Bachata open level en Dancehall (2 zalen)

Bachata is een van de meest populaire Caribische dansen van oorsprong uit de Dominicaanse republiek. Ook deze dans heeft in de loop der jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Aan de inloopworkshop kan iedereen meedoen die de basis kent of andere danservaring heeft. De docenten Jimmy en Lisette leren je originele figuren die bruikbaar zijn op de dansvloer ongeacht je dansniveau.

Dancehall is een energieke dans verwant aan hip hop en met Jamaicaanse invloeden. Houd je van los dansen en vind je het leuk om een korte choreografie te leren? Dan ben je bij docente Chantal van Veen aan het goede adres. In principe kan iedereen meedoen aan deze workshop. Zowel mannen als vrouwen en jongeren. Ervaring met Dancehall is niet nodig.

Vrijdag 8 september Salsa Old School

Salsa Old School is ontstaan in Nederland door invloeden onder andere van Curaçao. Begin jaren negentig stond salsa in Nederland nog in de kinderschoenen. Men danste basisstappen op een andere timing (tel 3) en met de rechtervoet naar voren. Oprichter van Dos Bailadores, Leo Martina en Monique Struch ontwikkelden in deze stijl eigen figuren net als ook andere salsa dansers in die tijd deden. De figuren werden vooral in cirkels gedanst, vergelijkbaar met de Cubaanse salsa stijl. In 1997 vertegenwoordigen Leo en Monique Nederland op het allereerste salsa congres ter wereld in Puerto Rico. Daar ontdekten zij dat de stijl uit Nederland heel uniek was en dat er ook stijlen als LA-stijl en mambo bestonden. Eind jaren 90 waaide de LA-stijl over naar Nederland en raakte “rechtsvoor” op de achtergrond. Leo en Monique zijn wanneer zij zelf dansten beide stijlen gaan combineren. Old School is de oorspronkelijk salsa (Dos Bailadores) stijl uit Nederland maar wel met de linker voet naar voren gedanst. Ook leer je hoe je dansend van Old School in LA-stijl kan komen en terug.  Erg leuk om te proberen. Enige salsa ervaring is wel nodig voor de workshop.
Dinsdag 12 september inloopworkshop Salsa on 2 en Burlesque (2 zalen)
Salsa on 2 ook wel mambo genoemd, is een specifieke salsa stijl die vooral heel populair is in New York en Puerto Rico. Maar ook in Nederland zijn er veel “on 2 dancers”. Doordat je op de tweede tel in de muziek in de basispas naar voren of achteren stapt, krijg je een heel andere timing, waardoor je figuren en bewegingen net even anders kunt uitvoeren dan in de LA stijl die op de eerste tel wordt gedanst. Vooral op salsanummers van bijvoorbeeld Tito Puente is het heerlijk dansen op de 2. Voor deze workshop hoef je geen “on 2” ervaring te hebben, maar wel salsa ervaring. Docenten Windert Kastaneer en Daphne Cats laten je ervaren hoe dansen “on 2” voelt.

Burlesque
Burlesque dansen is een sensuele vorm van dans waar het voornamelijk draait om presentatie / show.  Je leert verschillende danstechnieken waarbij attributen gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld waaiers, boa’s of stoelen. De inloopworkshop burlesque is voor dames. Docente Rieneke Oudesluijs is professioneel danseres, docente en entertainer en weet je dan ook te laten schitteren. Burlesque geeft je ook meer zelfvertrouwen en je kunt in de dans je vrouwelijkheid trots tonen. Ook dit seizoen zal Rieneke op donderdagavond een 5-weekse cursus verzorgen. Wellicht een leuk voorproefje op 12 september.

Vrijdag 15 september inloopworkshops Bachata en Salsa beginners (2 zalen)
Open dagen gemist of wil je toch nog even echt een uur bachata of salsa proberen voordat de lessen gaan beginnen? Dan is dit je kans.
De docenten geven je een voorproefje van deze populaire Caribische dansen. Bachata komt uit de Dominicaanse republiek en wordt net als Salsa veel op feestjes gedanst. Salsa is een dans die inmiddels wereldwijd bekend is. Tijdens de workshop leer je de basisstappen zodat je om 22.00 uur tijdens de dansavond direct uit de voeten kunt. Heb je de smaak te pakken? Meld je dan aan voor onze lessen die starten van 17 t/m 22 september.

error: Content is protected !!
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube