Inloopworkshops tijdens de zomer

Reacties uitgeschakeld voor Inloopworkshops tijdens de zomer


Vrijdag 21 juli: inloopworkshop opfrisles salsa niveau 1 (beginners)

Deze inloopworkshop is bedoeld voor degenen die een beginnerscursus hebben gevolgd bij Dos Bailadores of eventueel elders of in de praktijk al wat ervaring hebben opgedaan. Voor degenen die afgelopen seizoen salsa 1 versneld hebben gedaan, is de opfrisinloopworkshop zeer aan te raden. De lesstof van salsa 1 bestaat uit de basispassen, de draai naar rechts en naar links, variaties op de draaien en achter elkaar draaien, de crossbodylead, open en gesloten danshouding, leiden en volgen en merengue. Tijdens de les zullen de docenten o.a. de nadruk leggen op de draaien en de crossbodylead.

Dinsdag 25 juli: inloopworkshop bachata fusion

Bachata Fusion is voor degenen die de basis van bachata al beheersen. Tijdens deze inloopworkshop leer je nieuwe figuren van bachata. Wil jij ook graag kennismaken met bachata fusion, kom dan dinsdag 25 juli naar de dansschool en doe mee!

Vrijdag 28 juli: inloopworkshop Salsa Plus
Salsa Plus de naam zegt het al is meer salsa, salsa  voor de danser die meer figuren en technieken wil leren. Aan de cursus Salsa Plus die elk seizoen bij Dos Bailadores gegeven wordt, doen cursisten mee die ongeveer 5, 6 of meer cursussen hebben gevolgd of een jaar of 2 dansen. De cursus is een oneindig niveau. Je kunt er dus elk seizoen weer aan mee doen, want de docenten doen telkens nieuwe dingen. Vanavond een klein voorproefje. Zit je op intermediate niveau en houd je van een uitdaging? Dan ben je zeker ook welkom op deze inloopworkshop.

Vrijdag 11 augustus: inloopworkshop Bellydance
Bellydance! Nieuwsgierig? Vanavond is je kans want om 21.00 uur geven onze docenten Marloes, Eva en Karen een inloopworkshop bellydance voor beginners. Iedereen is welkom. Bellydance maakt je losser en de bewegingen zijn goed bruikbaar ook in andere dansen. Aansluitend dansavond.

Dinsdag 15 augustus: inloopworkshop Bachata Fusion
Fusion is een mix van de verschillende Bachata stijlen zoals de oorspronkelijke Dominicaanse Bachata waar vooral voetenwerk en op gevoel dansen centraal staan en de moderne Bachata waar meer vaste patronen in voorkomen en ook dips en breaks. De workshop is een inloopworkshop. Dit betekent dat het een open niveau is zodat iedereen die de basis kent, gemakkelijk mee kan doen. Heb je geen bachata ervaring maar wel ruime danservaring, dan is deze workshop zeker haalbaar. Docenten Nienke en Roland zijn hebben een zeer brede danservaring en verzorgen bij Dos Bailadores op maandag de Bachata lessen.

Vrijdag 18 augustus: inloopworkshop Rueda de Casino beginners
Rueda is een Cubaanse gezelschapdans waarbij 1 iemand een commando roept, zodat iedereen weet welk figuur men moet dansen. De dansparen dansen synchroon en de dames worden steeds doorgegeven aan de volgende partner. Wil je Rueda leren dan is het handig als je minimaal 4 of 5 niveaus salsa lessen hebt gevolgd.

Dinsdag 22 augustus Ladystyling Salsa en Semba beginners
Zaal 2 Ladystyling Salsa

Daphne Cats, choreografe van E-stillo Dance en ladystyling salsa docente bij Dos Bailadores laat de dames tijdens de inloopworkshop proeven van styling in salsa. Bij ladystyling leer je niet alleen je danstechniek te verbeteren maar ook meer elegantie en natuurlijk leuke bewegingen om te shinen als de man je tijdens het dansen los laat. Is je interesse gewekt, dan kan je komend seizoen op dinsdagavond om 19 uur een hele cursus volgen of op zondag de choreografie les waarbij je een dans instudeert.
Zaal 1 Semba
Semba is een vrolijke dans met kenmerken uit de kizomba. De bewegingen en de muziek zijn sneller dan de kizomba. Ook deze dans vindt zijn oorsprong in Angola en wordt gedanst op kizomba feesten. Heb je geen ervaring met kizomba dan kan je wel meedoen met de workshop. Docenten Rui en Judesca zijn zeer ervaren Semba dansers en docenten.