Jimmy Teunis & Nienke Wevers

Bachata

Jimmy-Nynke_560

 

Jimmy is in het dagelijkse leven docent op een basisschool. Een aantal jaren geleden is hij bij toeval op een dansschool terecht gekomen. Hier kwam hij in aanraking met Salsa en later ook Bachata. Sindsdien heeft hij diverse bootcamps en workshops gevolgd bij de top van de wereld.

Dit heeft zijn niveau flink opgekrikt en zijn passie alleen maar doen toenemen. Hij heeft de docentenopleiding gevolgd en sindsdien geeft hij Salsa en Bachata les.

Nienke is in het dagelijks leven masterstudent Neurowetenschappen. Op haar dertiende is ze begonnen met stijldanslessen. Daar was ze vol passie over het formatieteam, waarin ze drie jaar met veel plezier heeft gedanst, onder meer tijdens Nederlandse kampioenschappen. In het eerste jaar van haar studie kwam ze voor het eerst in aanraking met Salsa en Bachata. Binnen enkele maanden was ze elke avond aan het dansen op feesten en lessen.

Jimmy en Nienke hebben elkaar ontmoet bij Dos Bailadores. Nu geven ze samen les in een geheel eigen stijl: Bachata Fusion. Het Dominicaanse voetenwerk wordt daarbij gecombineerd met diverse andere dansstijlen. Persoonlijke aandacht voor de cursist staat daarbij voorop.

Klik hier voor de cursus Bachata