Lorenzo

Zouk

Lorenzo_560

 

Lorenzo is van Surinaamse afkomst en begon daar met Breakdance/Streetdance op zijn 18e. Niet lang daarna werd hij nieuwsgierig naar andere stijlen zoals Capoeira en leerde hij muziek spelen. Al snel kwam hij in aanraking met Salsa, Bachata, Merengue, Zouk en klassiek en volgde 3 jaar een opleiding voor dansinstructeur.

Zijn ervaring op dansgebied groeide snel. Eenmaal in Nederland heeft hij diverse docententrainingen gevolgd en afgerond. Naast de danslessen, geeft hij Zumba op verschillende dans- en sportscholen en werkt hij aan diverse dansprojecten op bijvoorbeeld scholen. Ook geeft hij dansoptredens in verschillende stijlen. Tijdens zijn danscarriere is hij een aantal keren in de prijzen gevallen. Zo verdiende hij bijvoorbeeld twee keer de titel ‘Beste danser’ op het jaarlijkse internationale Beachfestival in Suriname en werd hij 2e bij de Surinaamse versie van ‘So You Think You Can Dance’. Om zijn ervaring op peil te houden, volgt hij geregeld lessen, cursussen en workshops bij diverse grote docenten. Hij volgde onder andere een opleiding Kizomba en Zouk.

Samen met Rianne en Marije verzorgt Lorenzo de Braziliaanse Zouk lessen. Tijdens zijn lessen vindt hij het belangrijk dat we respect hebben voor elkaar en voor iedereen op de dansvloer. Zijn doel is een betere danser van je te maken. Er is zeker aandacht voor techniek, maar plezier staat voorop. In zijn Zouk-stijl zie je zijn brede ervaring duidelijk terug.

Klik hier voor de cursus Zouk