Dansavonden december & inloopworkshops winter 2018/2019

Reacties uitgeschakeld voor Dansavonden december & inloopworkshops winter 2018/2019

In de winterperiode start de dansavond op dinsdag om 21.30 uur en op vrijdag om 22.00 uur.

Zie de flyer hieronder met informatie over de zalen en DJ’s. Voorafgaand aan de dansavond zijn er inloopworkshops in de winter. Zie onder de flyers meer informatie.


Toelichting:
In de winter zijn er voorafgaand aan de dansavond allerlei leuke inloopworkshops. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Je betaalt slechts 10 euro voor de workshop en kunt dan gratis op de dansavond blijven.
“Open level” betekent dat de workshop geschikt is voor mensen met ervaring op verschillend niveau.
“Beginners” betekent dat je geen ervaring nodig hebt. Bijvoorbeeld Kizomba beginners is voor degenen die Kizomba willen leren vanaf de basis.

“Old School” is voor mensen met salsa ervaring maar die geen ervaring hebben met deze specifieke salsastijl die ontwikkelt is onder andere bij Dos Bailadores in de jaren ’90.
“Semba” is verwant met Kizomba maar sneller en heel vrolijk.
“Salsa opfris” is bedoeld voor degenen die salsa beginners hebben gedaan bij Dos Bailadores of elders en de basisstof nog even willen herhalen. Het is dus niet voor mensen die nog nooit salsa hebben gedaan. Daarvoor is salsa beginners op 8 januari 2019 geschikt.
De inloopworkshops zijn toegankelijk voor iedereen, dus ook voor degenen die geen lessen volgen bij Dos Bailadores.

Dinsdag 11 december 2018:

💃🕺🏽Kizomba is HOT! Dit is je kans! 🕺🏽💃

Wat? Inloopworkshop kizomba voor beginners
Door wie? Joana D’art & Daniel Arhin
Wanneer? Dinsdag 11 december 2018
Hoe laat? 20.30-21.30 uur
Waar? Dos Bailadores, Perzikweg 2, Leiden
Prijs? € 10,- inclusief party aansluitend

Kizomba, wat in het Kimbundu staat voor ‘feest’, vindt zijn oorsprong in Angola. Deze ongekend populaire dans is vooral bekend door de romantische en sensuele manier van dansen waarbij de vrouw licht tegen de man aanleunt en zich op die manier door hem laat leiden. Kizomba is verwant aan semba maar heeft een trager ritme. De muziek is verder beïnvloed door de zouk uit de Franse Antillen en de kompa uit Haïti.

Bootcamps
Bootcamps worden het hele jaar door georganiseerd. Dit zijn intensieve workshops, waarin je kennis kunt maken met nieuwe dansstijlen. Voorbeelden van de bootcamps zijn kizomba, bachata ladystyling, zouk Afrohuse of Samba.  Vind meer info over de bootcamps hier.