Zumba/ Salsation

Zumba/ salsation is een fitnessfenomeen gebaseerd op dynamische Latinmuziek en andere wereldmuziek vol unieke en exotische danspassen. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben.

Het is opgezet door Alberto Beto Perez, een danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba doe je fitnessoefeningen en danspassen op muziek, vergelijkbaar met aerobics maar dan op opzwepende, dynamische Latin klanken. Het is een mix van dansen als Salsa, Merengue, Cumbia, Reggaeton, Samba, Hiphop, Flamenco en Buikdansen. Lekker dansen en tegelijkertijd werken aan een betere conditie, sterkere spieren en volop caloriëen verbranden, dat is ZUMBA!

Het leuke aan zumba is de hoge FUN factor. Het is blije opzwepende muziek, die nog even extra fijn is in de koude en natte maanden.
Onze docente zorgt altijd voor een mix van verschillende stijlen latin muziek.
Het instapniveau is laag, maar onze docente zorgt wel voor de nodige uitdaging zodat het nooit saai wordt. Zumba is een feestje dat je samen maakt, dus het is belangrijk dat je als student energie teruggeeft in de vorm van een lach of een kreet. Misschien vind je dat eerst een beetje eng of gek, maar doe het toch maar gewoon en merk het effect!

Onze docente is Renate.